Om foreningen

Dragør Gymnasterne er en gammel forening - og går i 2021/2022 nu ind i sin 91. sæson.

Vi er en gymnastik forening der tilbyder en masse muligheder indenfor gymnastik, spring, dans og mortion til både børn, unge og voksne.

Vi ønsker at gøre bevægelse og fysisk aktivitet til en naturlig og sjov del af hverdagen. 

Gymnastikken tilbyder udfordring, sundhed og fællesskab. Derfor er Dragør Gymnasterne også en del af DGI (Danske Gymnastik og Idrætsforeninger).

I vores forening er der rum til at udvikle sig som gymnast, dyrke idræt og være en del af et dejligt fællelsskab.

Dragør Gymnastik Forening ønsker nærhed i foreningen imellem bestyrelsen, trænerne, hjælpetrænerene, medlemmerne og forældrene. Alle bidrager hver især for deres måde.

Som træner og hjælpetræner i vores forening, tilbydes man kurser og uddannelser for at sikre kvalitet og udvikling - hvad enten det er ens første hold eller bare har brug for ideer til udvikling.

 

Som et festligt punktum efter hver sæson i slutningen af april eller starten af maj måned, afholder Dragør Gymnasterne vores elskede Forårsopvisning - det er her vinterens hårde træning og lærdom vises frem for en fuld tilskuerhal i Hollænderhallen. Dette er altid en årlig festdag i foreningen, hvor alle mødes om gymnastikken i fællelsskab.

Ydermere deltager Dragør Gymnasterne altid i forskellige forårsopvisninger rundt omkring i landet. Hold øje på siden her for nærmere info.

 

Foreningens bestyrelse består af engagerede og frivillige personer, der har lyst til at yde en indsats for Dragør Gymnasterne.

Genrelle spørgsmål stilles til os på kontakt@dragoergymnasterne.dk. Vi svarer dagligt, men holder dog weekend fra fredag kl 15:00 til mandag kl 09:00.

Bestyrelsen står af:

Formand Neel Høegh

Næstformand Gitte Laursen

Kasserer Sascha Perriard

Bestyrelsesmedlem Trine Amdi

Bestyrelsesmedlem David Hemmingsen

Bestyrelsesmedlem Heidi Lillelund

Bestyrelsesmedlem Diana Sindhøj Nielsen

 

Lidt historie om foreningen

Foreningen blev stiftet den 21. maj 1931 som Dragør Boldklubs "Kvindelige afdeling" på initiativ af Asta Corneliussen, Marchen Lyngby og Agnes Jans.

To år efter fik man et lille træhus i Idrætsparken på Engvej.

Under krigen holdt man pause om vinteren, men dyrkede gymnastik og holdbold udendørs om sommeren med stor tilslutning. Der var 101 medlemmer dengang, hvilket var mange i det lille samfund på omkring 2500 indbyggere.

I 1932 indkøbte man et klaver, så der var levende musik til gymnastikken.

I 1971 ændrede man navn til "Dragør Boldklubs Gymnastikafdeling" som det hed indtil 1980, hvor Dragør Boldklub blev delt i 5 selvstændige afdelinger - og DER fik vi navnet "Dragør Gymnasterne".

I mange år var Dragør Gymnasterne identisk med Lis Johansen. Lis havde på et tidspunkt alle holdene - både børn og voksne. Lis var en dygtig underviser og det gav gode resultater og hun førte en masse nye tiltag til foreningen. Dragør Gymnasterne blev en meget velanset forening og deltog med stor succes i mange konkurrencer i både ind - og udland.

Al billedemateriale og avisartikler, tidligere referater mm. er indleveret til Dragør Lokalarkiv - det er spændende læsning.